KutnohorskoDnes.cz
KutnohorskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Plánujete vycestovat až se situace s covidem uklidní? Nezapomeňte si oprášit jazykové dovednosti

23.10.2020
Cestování nám bylo letos opravdu ve velké míře zamezeno, a proto se možná už někteří z vás nemohou dočkat, až se situace uklidní a vy zvednete kotvy. Před cestou si však nezapomeňte oprášit své jazykové dovednosti. I roční přestávka v používání jazyka se může výrazně podepsat na vaší slovní zásobě. Jak si oprášit vědomosti nebo začít s učením nového jazyka? Zkuste jazykový kurz od spolehlivé vzdělávací společnosti.
Ilustrační snímek | Foto: Lewis Keegan

Jazyk jako brána do světa


Říká se:
"Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem."

Umět více jazyků se vám vyplatí v různých životních situacích. Využít je můžete i při pracovních záležitostech a typicky při cestování do cizích zemí. Mezi nejpoužívanější jazyky světa stále patří angličtina, španělština nebo i ruština a němčina. Umíte některý z těchto jazyků?
Jak překonat jazykovou bariéru?
Pokud jste se nikdy neučili žádný cizí jazyk, doporučujeme vám s tím začít co nejdříve.Velmi často se využívá angličtina, se kterou se domluvíte snad téměř všude. Jejím studiem tedy doporučujeme začít.

Jak se však rychle naučit nový jazyk a překonat jazykovou bariéru? Nebo si pouze chcete prohloubit vaše dovednosti a vědomosti a oprášit slovní zásobu? Ať už tak, či tak, doporučujeme absolvovat některý z jazykových kurzů od Orange Academy. Svoji úroveň zde najde každý - začátečník i pokročilý.

Jak poznat dobrého lektora jazyka?


Jazykové kurzy jsou skvělou formou, jak se naučit jazyk pod vedením zkušeného lektora a neztrácet čas biflováním, které vám nic nepřinese. Správný lektor by vám měl vysvětlit gramatiku, správnou výslovnost, ale také poradit, od jakých okruhů začít a kam směřovat.

Kvalita vašich znalostí a získaných vědomostí je odrazem kvality lektora. Jak se pozná dobrý lektor jazyka? Správný lektor by měl být:
- Empatický a vstřícný vašim k potřebám
- Chápavý a tolerantní (každý se učí jiným tempem a lektor by měl tento fakt brát v potaz)
- Měl by znát odpovědi na vaše dotazy a být ochotný na ně odpovídat (případné nedostatky přiznat a zjistit do příště)
- Zkušený řečník (pouze teorie nestačí - u jazyků to platí dvojnásob)
- Otevřený novým možnostem a vašim poznatkům k výuce
- Člověk s bohatými zkušenostmi (pracovními i životními)
- Přátelský, avšak měl by umět i přitvrdit (příliš hodný lektor neudrží vaši pozornost)

Vyberte si kvalitní vzdělávací společnost, která nabízí služby pouze ověřených jazykových lektorů. Investice do vašeho vzdělání je výbornou volbou, tak ji nepromarněte.

Jak se učit jazyky rychle a snadno?


Experti a odborníci na jazyky používají různé metody, jak se učit snadno a rychle. Několik tipů a rad vám přinášíme i v dnešním článku, abyste se rychle dostali na dobrou úroveň jazyka.

Stanovte si cíl
Jaký je váš cíl? Na jakou úroveň jazyka se chcete dostat? Stanovte si své cíle a postup, kterým jich dosáhnete. Myslete také na časové ohraničení, kterým svůj cíl ještě upřesníte.

Čím více chybujete, tím lépe
Chybami se člověk učí a u jazyků těch chyb budete dělat ze začátku mnoho. To je skvělá zpráva. Protože čím víc jich uděláte, tím rychleji se naučíte pravidla jazyka, výslovnost apod. Nebojte se tedy chybovat a nestyďte se za to. Nikdo se ještě nenarodil dokonalý. Učení je proces, který probíhá celý život a chyby vám v něm mohou pomoci.

Zábava především
Zábavná forma učení se uplatňuje na mateřské, základní i střední škole. Důvod je jednoduchý: protože tento způsob funguje. Lidé se rádi baví a při hře se naučí více, než nudným biflováním nebo memorováním. Osvojte si školu hrou a vše vám půjde rychleji do hlavy.

Cestujte, pokud to jde
Jazyky se nejlépe zdokonalují v zahraničí. Naučíte se mluvit při běžných situacích jako je hledání cesty, nákup v obchodě nebo spolubydlení v hostelu. Cestování je nejlepší cestou ke zdokonalení jazyka a nejlépe funguje, když cestujete sami a dlouhodobě. Takový styl života vás totiž přímo donutí nasávat slovíčka jako houba.

Nebojte se mluvit
Největším problémem žáků, kteří se začínají učit jazyk, je, že se bojí mluvit. Věřte, že bez mluvení, to ale nepůjde. Proto zahoďte strach a začněte mluvit, mluvit, mluvit. Pořád a s kýmkoli. Slovíčka, která neznáte zkuste opsat jiným způsobem nebo popsat danému člověku, který vám poradí.

Zkoušejte různé metody
Metod učení jazyka existuje velké množství. Vyzkoušejte jich co nejvíce a zaměřte se na ty, které vám vyhovují. Můžete se učit poslechem audioknih, sledováním videí a seriálů v původním znění, čtením knih v cizím jazyce, pomocí kartiček a her a mohli bychom pokračovat opravdu dlouho.

Časté dotazy o jazykových kurzech


Přehled nejčastějších dotazů ohledně jazykových kurzů vám napoví mnoho informací o kurzech ještě dříve, než se na ně vydáte. Top 3 nejčastější dotazy vám však prozradíme i nyní.

1. Jak dlouho jazykový kurz trvá?
Délka kurzů je poměrně individuální záležitostí. Odvíjí se od místa výuky, tedy měst, ve kterých jsou jazykové kurzy pořádany. V některých městech se kurz vyučuje dvakrát týdně a průměrně takový kurz trvá 34 dní. Ve městech, kde výuka probíhá pouze jednou týdně, se pak jedná o 17 dní.

Každá lekce přitom trvá 100 minut. Orange Academy také nabízí letní intenzivní kurzy, které mohou absolvovat dospělí i děti.

2. V jakých městech se jazykové kurzy pořádají?
Výběr měst, ve kterých se jazykové kurzy pořádají, je opravdu rozmanitý. Můžete absolvovat kurz ve velkých městech jako je například Brno, ale také v menších městech jako je Znojmo nebo Mikulov.

3. Je možné vzdělávat se i online?
Jistě vás potěší, že součástí jazykového kurzu je také e-learning, který výborně slouží k zopakování učiva a podpoře. Využít také můžete ukázkovou hodinu zdarma, abyste zjistili, zda vám bude způsob a úroveň výuky vyhovovat.

Už tedy víte, jak se zlepšit v angličtině i němčině. Nezbývá než se vrhnout do studia a oprášit svoji slovní zásobu nebo se naučit úplně novému jazyku pod vedením profesionálů rychle a snadno.

Autor: Daniela Adamová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

První lidé osídlili Evropu před 1,4 milionem let

Nejstarší známé lidské osídlení v Evropě leží nedaleko města Korolevo na západě Ukrajiny. Prokázal to výzkum mezinárodního týmu pod vedením Romana Garby z Ústavu jaderné fyziky AV ČR a Archeologického ústavu AV ČR, Praha, dosud se za nejdříve ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...

Co je teplákovina a co z ní můžete ušít?

Teplákovina byla dříve spojena zejména s komfortním oblečením pro volný čas. Ovšem v dnešní době už jde o módní fenomén, který ovládá svět. Představuj ...

Výsledky testu sportovních kočárků: Na bezpečnost není spolehnutí

Kočárek je při péči o malé dítě téměř nepostradatelným pomocníkem. Spotřebitelská organizace dTest proto publikuje testy kočárků pravidelně - v aktuál ...

Toyota odhalila dva typy elektrických přepravníků pro OH v Paříži

Toyota jako celosvětový partner pro mobilitu Mezinárodního olympijského výboru (IOC) a Mezinárodního paralympijského výboru (IPC) odhalila dva typy př ...





Pátek 26.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes