KutnohorskoDnes.cz
KutnohorskoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

GASTRONOMICKÝ FESTIVAL KUTNÁ HORA

Kdy:
Sobota 31.05.2014 od 11:00 hod
Kde:
Park u chrámu sv. Barbory, Kutná Hora
Pořadatel:
Sdílet:

KUCHYNĚ PRVNÍ REPUBLIKY.
Po úspěchu Svatomartinských hodů, které na sklonku minulého roku v prostorách bývalé jezuitské koleje, dnes sídla GASK, navštívily dvě tisícovky gurmánů, se v Kutné Hoře chystá další velká gastronomická akce.

Kutnohorská gastronomická slavnost, tentokrát na téma První republika, vypukne 31. května v prostorách před Jezuitskou kolejí, okolí chrámu svaté Barbory a zahradách GASK. Kromě bohatého doprovodného programu bude hlavním motorem slavnosti samozřejmě gastronomie.

Na třicet restaurací Vám nabídne tradiční pokrmy nejen z období První republiky v podání moderní gastronomie, kromě toho se v rámci slavnosti představí i celá řada regionálních produktů, včetně malých pivovarů a kutnohorského vína.

Opravdovou prvorepublikovou restauraci pro Vás otevře mistr kuchařského řemesla, pan Jaroslav Sapík na terase kaple Božího těla.

Připraven bude samozřejmě i bohatý doprovodný program:
Můžete si nechat udělat dobovou fotografii, pobavit se při loutkovém divadle, nebo nasát dobovou kulturní atmosféru v Jezuitské koleji, kde sídlí Galerie Středočeského kraje (GASK). Ta na sobotu připravila derniéru výstavy "Z rodinného alba", jejíž exponáty přesně korespondují se začátkem 20. století. Zároveň galerie připravila mezigenerační program pro rodiny s dětmi pod názvem: "Člověk ve městě, město v člověku, aneb kouzlo První republiky". Kromě této výstavy si můžete prohlédnout i kolekci historických snímků Kutné Hory a v neposlední řadě také fotografie z natáčení seriálu První republika.

Můžete se těšit i na přehlídku dámských kostýmů ze stejnojmenného seriálu v překrásném prostředí zahrad Jezuitské koleje.
Nebude samozřejmě chybět ani hudební program.

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



64,573049545288