KutnohorskoDnes.cz
KutnohorskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

Zákazu heren obce nelitují, klesla kriminalita. K regulaci hazardu přistupují další města

8. 5. 2024 | Sázka, která se vyplatila. Tak by se daly v mírné nadsázce popsat společenské důsledky vyhlášek, kterými středočeské obce v uplynulých letech plošně zakázaly hazard. I přesto, že se samosprávy vzdaly nemalých příjmů, které jim herny a kasina generovaly, jejich rušení nelitují. Podle zástupců měst, které MF DNES v kraji oslovila, jsou ulice po uzavření podniků poskytujících hazard bezpečnější.

Astma nelze brát na lehkou váhu, upozorňuje nástěnná malba v Nuslích

7. 5. 2024 | V pražských Nuslích byla v úterý představena nástěnná malba pouličního umělec Dmitrije Proškina alias ChemiSe. Dílo má upozornit na zvyšující se počet astmatiků a na prevenci. Nová nástěnná malba, neboli mural, znázorňuje plíce, které jsou zaplněny zvířecími a přírodními motivy.

Nejen Stavjaňa, dalším asistentem trenéra ve Spartě bude Vejvoda

7. 5. 2024 | Nedávný kladenský kouč Otakar Vejvoda bude v nadcházející sezoně působit v realizačním týmu hokejové Sparty. Někdejší úspěšný útočník se stal jedním z asistentů hlavního trenéra Pavla Grosse. Pražané o tom informovali na svém webu.

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák přes svodidla, omezoval oba směry

7. 5. 2024 | Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na bok. Jelikož vozidlo prorazilo svodidla, omezuje provoz v obou směrech, řidiči mohli několik hodin využívat pouze odstavné pruhy. Členové složek IZS řidiče vyprostili a předali ho záchranářům.

Utonulý ve Vltavě byl britský turista. Během noci s přáteli skočil z party lodi

7. 5. 2024 | Tělo, které v neděli vylovili policisté z Vltavy poblíž Štefánikova mostu, patřilo devětadvacetiletému britskému turistovi. Ten byl pohřešovaný poté, co na konci dubna skočil do řeky z výletní lodi v centru metropole. Do Prahy ho přijeli hledat i jeho příbuzní.

Trolejbusová linka na Praze 5 má stát 170 milionů, DPP ji chce začít stavět letos

7. 5. 2024 | Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr na vybudování trolejí a dobíjecích stání pro plánovanou trolejbusovou trať na Praze 5. Ta povede ze zastávky Na Knížecí do zastávky U Waltrovky. Trolejbusová linka číslo 52 nahradí nahradí nynější autobusovou linku číslo 137. Náklady DPP odhaduje předběžně na 170 milionů korun, stavbu plánuje začít ještě v letošním roce. ČTK to dnes řekla mluvčí DPP Aneta Řehková. ...

Ženu usmrtilo vlastní auto, přimáčklo ji na plot. Zřejmě ho špatně zabrzdila

7. 5. 2024 | V Nižboru na Berounsku v pondělí zemřela devětasedmdesátiletá řidička, kterou přimáčklo k plotu vlastní auto. Seniorka vůz zřejmě špatně zabrzdila a auto se poté samovolně rozjelo.

Muž se zbraněmi ve špatném psychickém stavu se přihlásil, je v pořádku

7. 5. 2024 | Pražští policisté od pondělí pátrali po šestapadesátiletém Robertu Wolfovi, který odešel neznámo kam a je ve špatném psychickém stavu. Muž čelí několika exekucím a vlastní střelné zbraně. V úterý večer se muž přihlásil na policejní služebnu. Je v pořádku.

Ve čtvrtek u Klínce odklidí vykolejený vlak. Trať bude zavřená, vyjedou autobusy

7. 5. 2024 | České dráhy (ČD) začnou ve čtvrtek u Klínce nedaleko Prahy odstraňovat dva vozy, které na místě zůstaly po vlakové soupravě bez strojvůdce a cestujících, která tam minulý týden vykolejila. Provoz mezi Čisovicemi a Měchenicemi bude přerušen, pro cestující bude zavedena náhradní autobusová doprava. Už minulý týden nehodový vlak Správy železnic vrátil na koleje hnací soupravu vlaku.

Nymburk v semifinále dál dominuje nad Ostravou. Tentokrát o 52 bodů

6. 5. 2024 | Nymburští basketbalisté ve druhém semifinále Národní ligy deklasovali Ostravu 112:60 a v sérii na čtyři vítězství vedou 2:0. Osmnáctinásobní šampioni měli nad překvapivým čtvrtfinálovým přemožitelem obhájce titulu Opavy navrch až o 59 bodů. Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Ty Gordon, který dal 22 bodů.

Ven ze souprav! Pražské metro ve špičce ochromila závada i pád do kolejiště

6. 5. 2024 | Od 17:30 hodin stál provoz metra na lince B mezi stanicemi Smíchovské nádraží a Florenc, DPP uvedl jako důvod střet vlaku metra s osobou. Záchranáři později doplnili, že šlo o ženu, která zemřela. Asi dvacet minut nejezdila kvůli závadě ve stanici Chodov navíc celá linka metra C. Provoz už je obnoven i na lince metra B, kde omezení trvalo přes dvě hodiny. Stanicí Anděl ale vlaky pouze projíždějí. ...

Mladý sparťan utrpěl v druhé lize vážný úraz hlavy, klub podal protest na sudího

6. 5. 2024 | Fotbalový talent Roman Horák, jeden z nejnadanějších současných sparťanů, leží po operaci s vážným úrazem hlavy ve zlínské nemocnici. Jde o následek souboje s kroměřížským kapitánem Tomášem Matouškem z víkendového utkání druhé ligy. Sparta podala protest ke komisi rozhodčích kvůli zjevným pochybením sudího Vojtěcha Opočenského. Horák není ze sparťanského béčka jediným, který v poslední době úrazem odnesl agresivní hru soupeřů. ...

Páternosterem na magistrátu za 250 korun. Praha turistickou atrakci zpoplatní

6. 5. 2024 | Vstupenka k výtahu páternoster v budově Nové radnice pražského magistrátu na Mariánském náměstí bude od června turisty stát asi 250 korun. O výtah se bude starat městská firma Prague City Tourism (PCT), která bude rovněž pořádat prohlídky s průvodci. Vyplývá to z informačního dokumentu, který dnes měli na programu zasedání pražští radní.

Vykolejení vlaku u Klínce zavinila lidská chyba, převrácené vagony zůstávají u tratě

6. 5. 2024 | Za vykolejení prázdné vlakové soupravy na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi mohla lidská chyba. Podle ministra dopravy Martina Kupky to vyplývá z předběžných závěrů vyšetřovatelů. Prázdná souprava se rozjela samovolně, ujela několik kilometrů, po nehodě vagony skončily na boku a na střeše mimo koleje. Čtvrteční událost se obešla bez zranění.

Plastika na Andělu je lživá, míní Hřib. Jednání o odstranění se nekonalo

6. 5. 2024 | Plastika v metru na Andělu je lživá a dostane novou podobu. Oznámil to náměstek primátora Zdeněk Hřib na síti X. Podle něj přátelství mezi Moskvou a Prahou, které nápis naznačuje, je jen vymyšlenou propagandou. Jednání o úpravě prostoru v pondělí radní odložili.

V Praze boural rolls-royce s BMW. To bylo v pátrání, posádka od nehody utekla

6. 5. 2024 | Ve Výstavní ulici u pražského Jižního Města se dopoledne srazily tři osobní automobily. Na místě zasahovala policejní hlídka, havárie se ale obešla bez zranění. Nabourané BMW je podle mluvčího policie Richarda Hrdiny v pátrání.

Nebyl úplně klidný, pak hráče chválil. Titul je ještě daleko, říká kouč Priske

6. 5. 2024 | Jedenatřicet kroků už udělali, jen čtyři zbývají. „Ale titul je zároveň pořád ještě daleko,“ prohlásil trenér sparťanských fotbalistů Brian Priske. Liga vstupuje do týdne, v němž Sparta může o obhajobě zlata rozhodnout, nebo se mu aspoň výrazně přiblížit.

Na Nymbursku útočník pobodal muže, policisté ho obvinili z pokusu o vraždu

6. 5. 2024 | Krajští kriminalisté prověřují sobotní napadení muže, který v Milovicích na Nymbursku zaútočil nožem na jiného muže a způsobil mu vážná zranění. Záchranáři převezli zraněného v kritickém stavu do jedné z pražských nemocnic. Podezřelého muže zadrželi kriminalisté a obvinili ho z pokusu o vraždu.

Na Strakonické havaroval autobus s autem. Jsou zranění, řidič osobního vozu ujel

6. 5. 2024 | V pondělí dopoledne omezila provoz na Strakonické ulici v pražské Velké Chuchli havárie osobního vozu a autobusu. Při nehodě se zranili dva lidé, řidič auta z místa nehody ujel.

Historik: Metro mělo původně vést středem magistrály a jezdit přes mosty

6. 5. 2024 | Dne 9. května to bude přesně 50 let od chvíle, kdy v Praze vyjelo první metro. Kam až vůbec sahají plány na výstavbu pražské podzemní dráhy? A kdo stojí za prvním návrhem? V Rozstřelu o tom hovořil Robert Mara z Archivu Dopravního podniku hlavního města Prahy.



Zpravodajství KutnohorskoDnes.cz

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro každého, kdo se pohybuje v regionu. Nový vyhledávač tras přináší vyšší standard služeb vyhledávání, ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...



Středa 8.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes