KutnohorskoDnes.cz
KutnohorskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Kutnohorský deník - zprávy

Z regionu

Kutnohorský deník - zprávy Zdroj: Kutnohorský deník - zprávy |

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

27. 3. 2024 | /VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Na Kutnohorsku postaví silnice a mosty pro kamiony dopravující díly do Dukovan

27. 3. 2024 | Silniční síť na Kutnohorsku čeká kvůli těžké nákladní dopravě komponent na dostavbu jaderných bloků v dukovanské elektrárně několik změn.

K navrtání plynovodu a úniku plynu u Paběnic došlo asi při geologickém průzkumu

26. 3. 2024 | Otázkou, co zavinilo havárii tranzitního plynovodu u Paběnic na začátku minulého týdne, se nadále zabývá policie. K navrtání potrubí, následovanému únikem plynu, mělo dojít při průzkumu souvisejícímu se záměrem stavby vysokorychlostní trati.

Poslední rozloučení: týdenní přehled smutečních obřadů na Kutnohorsku

25. 3. 2024 | /SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ/ Zarmoucení pozůstalí se v týdnu od 25. do 31. března na Kutnohorsku naposledy rozloučí se svými blízkými.

Začal Svatý týden. V chrámu sv. Jakuba si připomněli vjezd Ježíše do Jeruzaléma

25. 3. 2024 | /FOTOGALERIE/ Na Květnou neděli dopoledne se sešli věřící v chrámu svatého Jakuba v Kutné Hoře aby si slavnostní mší, spojenou s požehnáním zelených ratolestí a pašijovými zpěvy, připomněli triumfální vjezd Ježíše do Jeruzaléma.

Sedlecká pouť v Kutné Hoře začne na Zelený čtvrtek. Město zaplaví tisíce lidí

22. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Sedlecká pouť, jedna z nějvětších akcí svého druhu v Česku, se nezadržitelně blíží. Pouťové veselí letos začne ve čtvrtek 28. března a potrvá až do pondělí 1. dubna. V době konání pouti musí řidiči počítat s dopravními omezeními.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

22. 3. 2024 | /VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Z tranzitního plynovodu u Paběnic unikal plyn. Potrubí prorazila vrtná souprava

21. 3. 2024 | Paběnice na Kutnohorsku vyděsil v úterý 19. března únik zemního plynu po proražení tranzitního plynovodu u vesnice. Mimořádnou událostí se zabývají kriminalisté.

Zruč nad Sázavou snahu o koupaliště nevzdala. Stavět se má začít v příštím roce

20. 3. 2024 | Po letech plánů a průzkumů má Zruč nad Sázavou naději, že se příští rok začne budovat městské přírodní koupaliště. Ke konečné podobě projektu, na němž se v současné době ještě pracuje, mohli v zimní anketě přispět svými nápady i místní občané. Hlasovali také o příštím názvu místa.

Kam na Kutnohorsku na farmářské trhy? Sezona začíná už před Velikonocemi

19. 3. 2024 | I v nadcházející sezoně bude Kutná Hora bez farmářských trhů. V Čáslavi začínají velké úterní trhy v posledním týdnu před Velikonocemi, první trhy v Uhlířských Janovicích následují o čtyři dny později v sobotu.

Poslední rozloučení: týdenní přehled smutečních obřadů na Kutnohorsku

18. 3. 2024 | /SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ/ Zarmoucení pozůstalí se v týdnu od 18. do 24. března na Kutnohorsku naposledy rozloučí se svými blízkými.

Středočeské semifinále soutěže Mladý zemědělec ovládl Jakub Nováček z Čáslavi

18. 3. 2024 | Krajské semifinále soutěže Mladý zemědělec určené pro žáky 7. a 8. tříd vyhrál Jakub Nováček z Čáslavi. Soutěž pořádá vydavatelství Vltava Labe Media, vydavatel regionálních Deníků.

Zenit Čáslav vyrábí legendární mycí pastu. Solvina má staronový design

18. 3. 2024 | Už od roku 1955 se v Čáslavi vyrábí mycí pasta Solvina, která slouží k odstranění silného znečištění rukou. V současné době ji vyrábí čáslavská společnost Zenit, která vznikla v roce 1993 privatizací státního podniku Kosmos. Zenit nyní Solvinu vyrábí v mnoha provedeních.

Klub Sluníčko oslavil jaro karnevalem. Každý lístek v tombole znamenal výhru

17. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Klub Sluníčko v Kutné Hoře se v sobotu 16. března proměnil v pohádkovou říši. Mezi návštěvníky se míhali princezny, fotbalisté, princezny, nejrůznější zvířátka a další masky. Důvodem k veselí byl karneval, kterým Sluníčko s nadšením přivítalo jaro.  

Podívejte se: Janovičtí fotbalisté tentokrát váleli na tanečním parketu

17. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Tradiční Fotbalový ples pořádaný FK Uhlířské Janovice se konal v pátek 15. března v penzionu U Berušky ve Chmelišti. Fotbalisté tak tentokrát vyměnili dresy za společenské oblečení a ukázali, že jim nejsou cizí ani taneční kreace.

Kraj chce přispět na obnovu zámku v Kácově. Rozhodnutí je nyní na zastupitelích

15. 3. 2024 | Rada Středočeského kraje projednala žádosti o dotace na projekty podané v rámci dotačního programu na obnovu kulturních památek. Radní podpořili rozdělení 58 milionů mezi 64 projektů. Konečné slovo při přidělení dotací bude mít krajské zastupitelstvo.

Škola v Červených Janovicích láká na partnerský přístup k dětem i zdravé jídlo

15. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Základní a mateřská škola a jídelna v Červených Janovicích přivítaly první březnové úterý desítky návštěvníků v rámci dne otevřených dveří. Ten probíhal ve velkorysém čase 10 do 17 hodin, aby bylo možné nahlédnout do výuky a zároveň se stavit i po práci.

Město pro byznys Středočeského kraje 2023: vítězem je Mladá Boleslav

14. 3. 2024 | Mladá Boleslav se stala Městem pro byznys Středočeského kraje 2023. Titul získala za skvělé výsledky jak v podnikatelském prostředí, tak v přístupu veřejné správy. Na druhém a třetím místě se ve Středočeském kraji umístily Lysá nad Labem a Kralupy nad Vltavou.

Na sklonku roku zpříjemní cestování mezi Prahou a Kutnou Horou nové RegioPantery

14. 3. 2024 | /FOTO/ Výbor pro dopravu Středočeského kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou si prohlédl jednu z dokončených elektrických jednotek řady 640.2 PID RegioPanter, která bude obsluhovat příměstské linky S ve Středočeském kraji, mimo jiné spěšné vlaky z Prahy do Kolína a Kutné Hory.

Vlna solidarity v Čáslavi. Rodina postižená požárem si převzala darovací šek

14. 3. 2024 | /FOTO/ S velkou odezvou se setkala veřejná sbírka na podporu rodiny Lněničkových, kteří po ničivém požáru domu na Čeplově v Čáslavi přišli o velkou část majetku. Na transparentním účtu zřízeném bezprostředně po nešťastné události městem se díky štědrým dárcům podařilo nashromáždit 760 904,11 korun. Darovací šek právě v této hodnotě si manželé převzali v pondělí 11. března na radnici.



Zpravodajství KutnohorskoDnes.cz

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde si kartu mohou vyřídit či zakoupit dlouhodobé kupóny, a nemusí tak cestovat do hlavního ...

Hasiči zasahovali u požáru v domově seniorů na Kutnohorsku

V sobotu 23. března ve 22.16 hodin přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o zakouřených chodbách v Domě domácí péče v Samopších, který s ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...

Čáslavská škola chystá modernizaci odborných učeben za 25,5 milionu korun

Čáslavská VOŠ, SPŠ a Obchodní akademie chystá modernizaci odborných učeben a kabinetů za zhruba 25,5 milionu korun. Radní včera projektový záměr schvá ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...



Čtvrtek 28.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes