KutnohorskoDnes.cz
KutnohorskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Právě startuje třináctý ročník podnikatelských soutěží

17.04.2018
Jste živnostník nebo podnikatel, který by se rád zviditelnil v regionálním měřítku a třeba i uspěl na celostátní úrovni? Otevírá se jedinečná možnost, jak o osobě dát vědět, navázat přátelství i nové obchodní vztahy a rozjet tak vlastní byznys na plné obrátky. Právě v těchto dnech startují registrace do podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku 2018 a Česká spořitelna Živnostník roku 2018, které budou probíhat až do 30. června 2018.
Ilustrační snímek | Foto: firmaroku.cz
Do soutěže se mohou přihlásit malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. V roce 2017 tak učinilo 6 619 podnikatelů a živnostníků.

V roce 2017 se v Hlavním městě Praze přihlásilo 348 firem a 190 živnostníků. Vloni v Hlavním městě Praze zvítězila společnost FYZIOklinika fyzioterapie, která poskytuje léčbu pohybového aparátu terapeutickými technikami. Mezi živnostníky uspěl Viktor Hrdina, výrobce originálních dřevěných hraček, který se stal rovněž celorepublikovým vítězem.

Krajská kola budou letos opět výjimečnou možností udělat si představu o místním podnikatelském prostředí, rozvíjet své podnikání a propojovat myšlenky. Proběhnou od 12. září do 18. října 2018. Nejlepší z každého kraje postoupí do celorepublikového finále, v němž bude udělena cena Vodafone Firma roku 2018 a Česká spořitelna Živnostník roku 2018. Vítězné firmy a živnostníci ze všech krajů se budou začátkem listopadu osobně prezentovat před odbornou porotou. Slavnostní vyhlášení proběhne v prosinci 2018 v Praze na Žofíně. Na žofínském galavečeru budou oceněni také celorepublikoví vítězové doprovodných kategorií Vodafone Odpovědná firma roku a Nejlepší Startup roku.

Tradičním titulárním partnerem kategorie Firma roku je společnost Vodafone
"Vodafone je titulárním partnerem soutěže Firma roku již jedenáctým rokem. Podnikatelé a firmy jsou páteří českého hospodářství a často hrají významnou roli v rozvoji regionu, kde působí. Investují nejen do ekonomiky, ale také do společnosti a inovací. A v tom jim chceme být partnerem. Třeba síť úzkopásmového internetu věcí (tzv. NB-IoT), kterou jsme spustili jako první v Česku, jim nabízí možnosti, jak zvýšit svou konkurenceschopnost, včetně energetické účinnosti nebo řešení nedostatku zaměstnanců. Proto se velmi těším na podzimní krajská kola Firmy roku, kde se potkáme s inspirativními lídry české ekonomiky a oceníme ty nejlepší," říká Michal Müller, obchodní ředitel pro firemní zákazníky společnosti Vodafone.

Titulárním partnerem kategorie Živnostník roku je Česká spořitelna
"Je až neuvěřitelné, kolik inspirativních příběhů zažívají živnostníci a drobní podnikatelé. Většina z nich často zůstává širšímu okolí skryta. Přitom jejich sdílení může posunovat dále řadu dalších podnikatelů a s nimi i celou naši ekonomiku. Pro Českou spořitelnu je podpora živnostníků a malých a středních firem zcela zásadní. Uvědomujeme si, že v rámci této podpory je nezbytné nejen napomáhat realizaci podnikatelských aktivit, ale také přispívat k jejich zviditelňování a oceňování. Soutěž Živnostník roku, které je Česká spořitelna titulárním partnerem, k tomu poskytuje ideální příležitost," říká Petr Zelenka, manažer segmentu podnikatelů a malých firem v České spořitelně.

V loňském roce příležitosti využil a Česká spořitelna Živnostník roku se stal Viktor Hrdina, který vyrábí houpací prkno a další originální dřevěné hračky. "Myslím si, že v dnešní době mají děti méně možností přirozeného pohybu, a tak se snažím pohyb netradičně podpořit," uvedl loňský vítězný živnostník. Inspiraci našel za oceánem, v Evropě nikdo ohnutý kus dřeva nevyráběl. Zalíbila se mu jednoduchost a představa multifunkčnosti. Děti s prkny vymýšlejí daleko více aktivit, než by člověka vůbec napadlo. Navíc má blahodárné účinky na děti, o kterých všichni hlásali, že jsou neposedné. Nic nedokáže zastavit tu energii, když na veletrzích Viktor Hrdina potkává spokojené rodiče.

Vodafone Firmou roku se vloni na slavnostním galavečeru na pražském Žofíně stala brněnská firma Frentech Aerospace, která vyrábí díly a vesmírné mechanismy jak pro vědecké mise, tak i pro komerční vesmírné projekty. Motivací zakladatele bylo dokázat, že tuzemské strojírenství se vyrovná západním společnostem v oboru. Konkurence je pro společnost motivací, odlišuje se přístupem k práci, přijímá náročné výzvy. Každý nový vesmírný projekt je vlastně inovací, protože se nikdy předtím nerealizoval. Za úspěch firma považuje to, že dodává pro projekty, jako je ARIANE 5, vesmírné mise ExoMars 2016 a 2020. Její subsystémy poletí k Jupiteru, dodala asi jeden a půl milionu dílů pro letadla Airbus. "Netušil jsem, že si někdy budu moct rukou sáhnout na díly zamontované v letadlech, natož ve vesmírných lodích," uvedl majitel Frentech Aerospace Pavel Sobotka.

Zájemci o účast v soutěžích se mohou do 30. června registrovat na internetových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. Podnikatelské subjekty mohou být do soutěží také nominovány třeba svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde si kartu mohou vyřídit či zakoupit dlouhodobé kupóny, a nemusí tak cestovat do hlavního ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...

Čáslavská škola chystá modernizaci odborných učeben za 25,5 milionu korun

Čáslavská VOŠ, SPŠ a Obchodní akademie chystá modernizaci odborných učeben a kabinetů za zhruba 25,5 milionu korun. Radní včera projektový záměr schvá ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...

Premiér Fiala v Čáslavi: Členství v NATO je skutečnou zárukou naší bezpečnosti

Premiér Petr Fiala dnes v doprovodu 1. náměstka ministryně obrany Františka Šulce a velitele Vzdušných sil AČR generálmajora Petra Čepelky navštívil 2 ...





Čtvrtek 28.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes